top of page
1/4
Psihološka pomoć
Lansiran novi projekt 'PSIHOLOŠKA POMOĆ' 
- platforma na kojoj su dostupne informacije o Psihološkoj Pomoći na nacionalnoj razini 

Gotovo svi barem smo se jednom suočili sa situacijom da nam je bila potrebna psihološka pomoć. Velik broj ljudi barem se jednom u životu osjetio kao da je pred zidom, na rubu sloma ili je pak osjetilo blage ili teže znakove depresije, anksioznosti i bespomoći.
 

U RH imamo niz visoko educiranih, kvalitetnih psihologa, udruga, javnih ustanova, službi i inicijativa, a mnoge nemaju dovoljnu vidljivost. Istovremeno svjedočimo situaciji u kojoj se građani sa psihološkim problemima često nose kroz traženje pomoći od nekompetentnih kanala, kroz neprilagođene oblike ponašanja i/ili kroz konzumaciju opojnih ili ovisničkih sredstava.

Nedavno je lansiran novi projekt destigmatizacije traženja psihološke pomoći pod nazivom 'Psihološka Pomoć'. Ideja i namjera projekta je da se u Hrvatskoj na jednom mjestu okupe sve inicijative po pitanju psihološke pomoći.

Voditelj i osnivatelj projekta jest Udruga PROMENTZ, u suradnji s javnim institucijama te drugim pouzdanim pružateljima usluga psihološkog savjetovanja na području Republike Hrvatske.

 

'Namjera je bila stvoriti platformu koja bi ujedinila sve dosadašnje inicijative i pružila jedno, pristupačno, moderno, user-friendly mjesto na kojem svatko može dobiti informacije vezane uz mentalno zdravlje i psihološku pomoć.' govore nam organizatori iz udruge PROMENTZ - Igor Mikloušić, Tena Cuculić i Jelena Babić. 

JAK MARKETINŠKI TIM I VELIKA MOTIVACIJA 

 

Cilj je pomoći. Na web stranici www.psiholoskapomoc.hr krenula se stvarati baza podataka o svim dostupnim kanalima psihološke pomoći u RH.

Brojni psiholozi, psihoterapeuti i institucije ovdje će komunicirati informacije o svom radu i inicijativama, a snažan marketinški tim koji radi na projektu - Jelen&Jelen, PRababa, Bruketa&Žinić&Grey, 404, Organizacija, Zviz i Dobra Priča pobrinut će se da informacije dođu do svih dobnih skupina, na svim lokacijama diljem RH, te prvenstveno do onih kojima je pomoć potrebna i to - SADA. 

 

 

PARTNERI PROJEKTA 

 

Važnost projekta prepoznali su i veliki strukovni partneriInteres za partnerstvom na projektu u vidu institucionalne i stručne podrške iskazali su Hrvatski Crveni Križ i Poliklinika za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba, a organizatori projekta u pregovoru su i s drugim institucijama koje će se potencijalno uključiti.

Generali osiguranje d.d. među prvima je prepoznalo važnost i potencijal platforme Psihološka pomoć te je projektni tim razvio dugoročnu suradnju s Generalijem kao generalnim pokroviteljem projekta.

 

Više o projektu na web stranici www.psiholoskapomoc.hr

bottom of page